Overwinning Rayon Duin & Bollenstreek, vanuit Moeskroen/Menen

4e keer Rayonoverwinning jonge duiven voor Wim en Ria van de Kooy

 

De zesde jonge duivenvlucht stond gepland vanuit Nanteuil. Als gevolg van de weersomstandigheden werden de duiven teruggebracht naar Menen-Moeskroen en gelost op zondag 7 september. De Westnoordwesten wind zorgde ervoor dat de duiven in rap tempo huiswaarts keerde. Wederom kwam de snelste duif van het rayon Duin- en Bollenstreek uit het hok van Wim en Ria van de Kooy. Voor deze combinatie alweer de vierde overwinning van de zes jonge duivenvluchten in het rayon Duin- en Bollenstreek! Dat de duiven in vorm zijn heeft iedereen al gemerkt en met deze overwinning en 15 van de 20 duiven in de prijzen, leveren zij weer een prima prestatie.

 

Om 12.10 uur werden de duiven gelost en met een snelheid van 1415.265 mpm werd de

14-1898224 om 14.19.35 uur geconstateerd. Deze jonge doffer werd gespeeld ‘op de deur’ en kwam zondag (vanuit de goede hoek) als een speer uit de lucht. Op 9 augustus vloog deze doffer ook al vanuit Menen- Moeskroen een 1ste in de vereniging. En nu dus een 1ste  van de Duin- en Bollenstreek tegen 787 duiven.

 

De 14-1898224 heeft als vader de ‘331’. Deze doffer is een kruising uit de lijn van de ‘Primo’ x het oude ‘10’ soort (The Gothfather). Moeder is de ‘914’ en komt uit de lijn van de ‘Éuro’

van Eijerkamp x de lijn van de ‘19’ van gebr. van de Kooy.

 

Met het behalen van deze overwinning is er weer een stap gezet naar kampioenschap jonge duiven. Ook zijn Wim en Ria van de Kooy volop in de strijd voor het generaal kampioenschap van de Duin- en Bollenstreek. Met nog één vlucht te gaan (Sens) wordt de strijd aangegaan met de combinatie van ’t Oever- van de Laan, die ook een prima seizoen draaien. Komende week wordt er extra gepoetst om de jonge duivenploeg optimaal aan de start te krijgen en vanuit Sens een mooi resultaat te halen.

 

Namens PV De Voorhouter van harte gefeliciteerd en veel succes op de laatste vlucht.

Ivo van der Lee