Overwinning Rayon Duin & Bollenstreek, vanuit Pont St. Maxence

Succes met de jonge duiven voor Wim en Ria van de Kooy

 

Het jonge duivenseizoen is voor Wim en Ria van de Kooy uit Voorhout tot nu toe één groot succes. Met het behalen de 1ste prijs op 30 augustus vanuit Pont St. Maxence behalen zijn alweer hun derde rayonoverwinning van de tot nu toe 5 jonge duivenvluchten, klasse!! Met deze prestaties staan zij dan ook 1ste  in de tussenstand van het jonge duiven kampioenschap in de Duin- en Bollenstreek van de afdeling 12 Kuststrook.

 

De duivensport is bij de combinatie van de Kooy een familiegebeuren. Vader Wim verzorgt de oude duiven en de jonge duiven zijn het domein van zoon Danny. Wim van de Kooy is geen onbekende in de duivensport. Al 35 jaar weet hij zich jaar in, jaar uit tussen de kampioenen te nestelen. Wie kan dat nazeggen? Deze combinatie van jeugdig enthousiasme (Danny) en ervaring (Wim) blijkt een prima concept te zijn!

214

De rayonoverwinnaar (14-1898214) is een mooie blauwband duivin. Een week eerder vloog deze duivin nog vanuit Roye een 56e tegen 6032 duiven. Op de dag van inkorven van Pont St. Maxence had de ‘214’ een doffer uit een broedhok gegooid en elke duif die in de buurt kwam werd aangevallen. Ze ging dus goed gemotiveerd de mand in, wat resulteerde in de 1ste prijs in de Duin- en Bollenstreek tegen 962 duiven en een 4e prijs van de Afdeling 12 Kuststrook tegen 5087 duiven. De vader van de ‘214’  komt rechtstreeks van H & J Eijerkamp en is een kleinzoon van de ‘Euro’. Moeder is uit de lijn van de ‘19’  Jeroen van de Kooy x Gerrit Lahuis. Met deze overwinning is de familie van de Kooy extra gemotiveerd om dit seizoen tot een mooi einde te brengen.

 

Namens PV De Voorhouter wensen we ze hiermee veel succes.

Ivo van der Lee