Overwinning NPO vlucht Chateaudun Afdeling 12 De Kuststrook

Overwinning NPO vlucht Chateaudun voor Wim en Ria van de Kooy

 

De laatste oude duivenvlucht van het seizoen stond gepland op 2 augustus vanuit Argenton.

Door het slechte weer op zaterdag kon er niet worden gelost. De duiven werden teruggebracht tot Chateaudun en werden zondag om 6.45 uur gelost. Met deze laatste dagfondvlucht sluiten Wim en Ria van de Kooy het oude duivenseizoen af met een afdelingsoverwinning!

 

De familie van de Kooy is geen onbekende in de duivensport. In de jaren tachtig en negentig werd al hard gevlogen. Zo waren zij 10 jaar achtereen Generaal Kampioen van ‘De Vriendenclub’ in Leiden (toen nog meer dan 80 leden). In die tijd werd de strijd aangegaan in de  CC Leiden tegen hard vliegende hokken zoals de Gebr. De Wit en de Comb. van Vegten-Bijleveld uit Koudekerk aan de Rijn. In 1999 werd er verhuisd naar Voorhout. Ook hier werd vanaf het begin hard gevlogen met als hoogte punten:

2012: 1e onaangewezen en 1e aangewezen afdelingskampioen;

2012: beste midfond duif van Nederland (10-1608146) “Zorro”;

2013: 2e onaangewezen en 1e aangewezen afdelingskampioen.

 

Na deze succesvolle jaren werd besloten om de beste duiven over te plaatsen naar het kweekhok. Op die manier is de kwaliteit vastgelegd en voorkomen zij de fout om te lang met succesvolle duiven door te spelen en niet tijdig te verjongen. In 2014 werd er gestart met een handje vol overjarige duiven en de rest jaarlingen. Er wordt gevlogen met 20 doffers op traditioneel weduwschap en 10 koppels op dubbel weduwschap.

 

De dagfond doffers gaan 1x per 14 dagen met het concours mee. Deze doffers hebben het geluk gehad dat ze niet mee zijn geweest naar Meaux. Ook de familie van de Kooy had op deze vlucht veel achterblijvers, waaronder hun beste duiven. In verband met deze achterblijvers werd de overwinnaar van Chateaudun (12-1549987) overgezet naar een ander hok. Maar omdat deze doffer het toch minder deed dan normaal is hij de laatste twee dagen voor inkorven met zijn oude duivin weer in zijn oude hok teruggezet.

Met als resultaat de 1e  NPO teletekst Chateaudun tegen 1161 duiven!!

 

Eerder vloog deze klasse doffer al een 14e NPO Vierzon en 21e  NPO Sens.

 

De afstamming van de 12-1549987 luidt:

 

Vaderskant komt uit het eigen ‘oude soort’ (de Godfather) x de lijn van de ouwe ‘19’van de gebr. van de Kooy.

 

Moederskant: zuivere Gaby Vandenabeele rechtstreeks van W. Vink en Zn uit Noordwijk.

 

Met deze overwinning op de laatste oude duivenvlucht is de familie van de Kooy extra gemotiveerd om met de jonge duiven ook hoge ogen te gaan gooien. Dat er vorm is op het jonge duivenhok bewijst de rayonoverwinning van vorige week vanuit Asse-Zellik.

 

Namens PV De Voorhouter van harte gefeliciteerd met deze overwinning en veel succes met de jonge duiven.

 

CHATEAUDUN NPO OVERWINNING