Overwinning Jonge duiven vlucht, vanuit Asse-Zellik Rayon Duin & Bollenstreek

      Reacties uitgeschakeld voor Overwinning Jonge duiven vlucht, vanuit Asse-Zellik Rayon Duin & Bollenstreek

Prima start jonge duiven voor Wim en Ria van de Kooy

234

Nadat de weergoden de start van het jonge duivenseizoen met één week vertraagt hadden, werd de eerste vlucht voor de punten gespeeld op zaterdag 26 juli. Losplaats: Asse-Zellik een kleine 150 km hemelsbreed naar Voorhout waar de familie van de Kooy met veel plezier en gedrevenheid hun hobby beoefent. Voor deze vlucht werden er 44 jongen met veel vertrouwen ingekorfd. De duiven waren goed afgericht en trainde goed dus was er alle reden om te hopen op een goed resultaat. De duiven stelde niet teleur: maar liefst 35 duiven vlogen in de uitslag en de eerste (14-1898234) wint het concours van De Duin- en Bollenstreek van 1821 duiven. Een fantastisch resultaat om mee te beginnen.

 

De duivensport is bij de familie van de Kooy een familie gebeuren. De taken zijn verdeeld en de jonge duiven worden verzorgd door zoon Danny. Dat hij het “duiven melken’ in de vingers heeft mogen duidelijk zijn. Met de duiven in zo’n vorm is dit vast niet het laatste kunststukje.

 

 

Namens PV De Voorhouter van harte gefeliciteerd met deze overwinning

 

Hier de stamgegevens van de jonge doffer 14-1898234.

Vader : Eigen soort Kleinzoon van de superlijn ‘The Godfather’

Vader vloog al meerdere 1e prijzen in verenigingsverband en meerdere keren bij de 1e 10 van het rayon.

Moeder : soort ‘oude 19’ Rechtstreeks bij Jeroen vd Kooy vandaan.