Overwinning Meaux Afdeling 12 Duin & Bollenstreek

      Reacties uitgeschakeld voor Overwinning Meaux Afdeling 12 Duin & Bollenstreek

Wim en Ria van de Kooy winnen 1ste prijs Meaux in de Duin-& Bollenstreek

 

Op zaterdag 17 Mei winnen Wim en Ria van de Kooy de eerste prijs vanuit Meaux tegen 1.951 duiven. Dit was tevens een 14e van 8.376 duiven. De duiven werden om 7:30 uur gelost met een Noordnoordoostenwind.

De verwachting was dat de duiven in tegenstelling tot een week eerder er echt voor moesten werken. Toch werd de afstand (380 km tot Voorhout) nog redelijk snel afgelegd.

 

De eerste duif van de Duin- en Bollenstreek behaalde een snelheid van 1282,169 meters per minuut. Voor deze jaarling duivin (de 13-1171688) was het niet het eerste kunststukje. Als jonge duif vloog ze al een 52e tegen 5.871 duiven vanuit Morlincourt en een 2e NPO Teletekst vanuit Mantes la Jolie tegen 4.826 duiven!

 

Afstamming:

De vader van de ‘688’ is de “Don Corleone”. Deze duif komt rechtstreeks bij J.B. Duijn vandaan. Deze doffer heeft als vader de “Golden Boy” (C& G Koopman) en de moeder is de Primo (F. Engels).

De Moeder van de ‘688’ heet Dark Star en is rechtstreeks gehaald bij Dick Postma (Gaby Vandenabeele)

 

De duivensport is bij de familie van de Kooy een echte familiesport. Zo worden de duivinnen verzorgt door zoon Danny en heeft ook kleinzoon Dani al interesse in de duivensport. Wim van de Kooy (de nestor) is een perfectionist en laat niets aan het toeval over.

“Op de eerste plaats gaat het om goede duiven” is een uitspraak die je Wim regelmatig hoort zeggen. Dat er goede duiven zitten bij de familie van de Kooy is inmiddels wel bekend.

Ieder jaar gaan ze voor het hoogst haalbare. Ook dit jaar hebben de duiven van Wim en Ria de vorm precies op tijd te pakken en zal de concurrentie van goede huize moeten komen om dit echtpaar van de eerste plaats te houden.